Ammatti- ja mittatilausasut

Ompelen vaatteita monenlaisiin tilaisuuksiin: ristiäisiin, rippijuhliin, vanhojen tansseihin, ylioppilasjuhliin, syntymäpäiville, häihin ja hautajaisiin, akateemisiin tilaisuuksiin, Linnan juhliin, suurin ja pieniin tapahtumiin.

Vamman tai sairauden takia saatetaan tarvita erityismitoitettuja vaatteita, työhön bisnesvaatteita tai vaikkapa essuja. Talvella tehdään villakangastakkeja ja kesällä hellemekkoja. Sarjatyönä valmistan suuremmalle joukolle muun muassa kuoropukuja. 

Suunnittelusta toteutukseen

Joissain töissä on enemmän keksimistä ja kokeilua. Keskityn vaatteiden ompeluun, mutta joukossa on myös yrityksille valmistettuja asuja markkinointi tarkoituksiin.

Mansikka-, lehmä-, pilleri- tai koronavirus- asu haastaa kaavojen ja teknisten ongelmien ratkaisuun. Se on mielenkiintoista ja onnistuessaan antaa paljon iloa.

Kuorot

Esiintymisasut ovat osa musiikkikokemusta. Yhtenäiset asut yhdistävät eri ikäiset ja kokoiset laulajat. Asusta tunnistaa kuoron.

Olen ommellut lukuisille kuoroille esiintymisasut ja uusien kuorolaisten liittyessä joukkoon lisäpukujen ompelu on ollut sujuvaa.
Aino-kuoro. Kuva: Satu Luukkonen

Kiertotalous

Mummukin jo ompeli vanhasta uutta. Pienemmille lapsille ommeltiin isompien vanhoista vaatteista uudet vaatteet.

Linnanjuhliin olen joskus ommellut silkkiverhoista juhlapuvun. Vanhaa ja uutta yhdistämällä voidaan tehdä jotakin mielenkiintoista ja vaate tai tuote on tarinan verran enemmän.